توضیح داده شد که ارسال لیست حق بیمه به شرح موجود در ماده 39 قانون تأمین اجتماعی، الزامی است که قانونگذار نسبت به کارفرما مقرر کرده است. در این زمینه ضمانت اجراهایی پیش بینی شده است که در صورت رعایت نشدن آن، شعب اجرایی سازمان تأمین اجتماعی مجاز هستند مطابق با آن اقدام کنند.
- در صورت پرداخت نشدن حق بیمه، حسب مورد و در صورت وجود شرایط با استفاده از مجوز موجود در ماده 40 قانون تأمین اجتماعی و آیین نامه اجرایی آن، حق بیمه به صورت علی الرأس محاسبه و به کارفرما ابلاغ می گردد. چنانچه کارفرما نسبت به پرداخت آن اقدام نکند یا ظرف مهلت قانونی نسبت به آن اعتراض نکند و اساس حق بیمه دریافتی منتفی نشود، حق بیمه متعلقه با احتساب جرایم دریافت خواهد شد.
- در صورت ارسال نشدن حق بیمه، 10% به عنوان جریمه ارسال نشدن لیست حق بیمه دریافت خواهد شد.
- طبق قانون دریافت جرایم نقدی، چنانچه حق بیمه در مهلت قانونی تعیین شده پرداخت نشود، ماهیانه 2% به عنوان جریمه دیرکرد دریافت خواهد شد.
به این وصف مشاهده می گردد که پرداخت نکردن حق بیمه بیمه شدگان و ارسال نشدن لیست حق بیمه، ضمانت اجراهای مختلفی دارد و با توجه به سنگین برخی ضمانت اجراهای پیش بینی شده، شایسته است حق بیمه در مهلت اعلام شده از سوی قانونگذار، پرداخت شود.
امتیاز post