دفتر مرکزی: تهران، شهرک غرب

شعبه کرج: فلکه اول گوهردشت

مواردی که در این مطلب می‌خوانید

مراحل تنظیم وکالت‌نامه چگونه است؟

ارتباط مستقیم با مشاور و وکیل متخصص

نگران نباشید، موسسه حقوقی سخن آرا در کنار شماست
مراحل تنظیم وکالت‌نامه چگونه است؟

تنظیم وکالت‌نامه چیست؟

تنظیم وکالت‌نامه یکی از بهترین راه‌ ها برای انجام کلیه امور حقوقی و کیفری می‌ باشد. امورات بسیار زیادی وجود دارند که می‌توان از کمک وکیل برای حل کردن آنها استفاده کرد. موضوعات مهمی در خصوص قرارداد وکالت وجود دارد که همه آنها را برایتان توضیح می‌ دهیم. مهمترین موضوعی که نیاز به وکالت دارد، انجام امور مربوط به دادگاه است که عموم مردم هیچ تخصصی در آن ندارند. موضوع دیگری که می‌توان از کمک وکیل استفاده کرد، انجام امور مربوط به معاملات است. انجام معاملات یکی از کارهای روزمره بسیاری از شرکت ‌های بزرگ بوده که نیاز به تخصص دارد. این تخصص در مرحله اول مربوط به امورات بازرگانی و سپس در مرحله دوم مربوط به امور حقوقی می‌ شود.

وکالت‌نامه

تنظیم وکالت‌نامه در چه اموری امکان‌ پذیر است؟


تنظیم وکالت‌نامه یک عمل حقوقی است. وکالت در حقیقت یک نوع عقد محسوب می‌شود که تمام اشخاص حقیقی و حقوقی می‌ توانند آن را منعقد سازند. اجازه دهید در ابتدا، اولین کلمه این نوع عقد یعنی وکالت را برایتان توضیح دهیم. وکالت به معنای نایب گرفتن است که شخص وکیل به عنوان قائم مقام یا نایب شخص موکل خواهد شد. همان گونه که توضیح دادیم هر شخصی بدون در نظر گرفتن سن و جنسیت می‌ تواند عقد وکالت را منعقد سازد. این عقد تابع اراده و تراضی طرفین آن است و اختیارات وکیل را موکل تعیین می‌ کند. به طور مثال شرکت الف قصد دارد تا یک زمین را از استانداری منطقه ب خریداری کند. شرکت الف به توافق در مورد قیمت و سایر امور تجاری آن زمین با استانداری رسیده و از وکیل کمک میگیرد.
شرکت الف با تنظیم وکالت‌نامه می‌ تواند تمام امور خرید زمین را انجام دهد. حال امکان دارد که این سوال برای شما ایجاد شود و بپرسید که: چرا برای یک معامله ساده باید از وکیل کمک بگیریم؟ مسائل فوق العاده مهم تجاری و حقوقی وجود دارند که در قراردادهای خرید و فروش ذکر می‌ شوند و آثار حقوقی دارند. هر کدام از طرفین عقد در صورتی که بدون توجه به این نکات تجاری و حقوقی اقدام به معامله کنند قطعاً باید منتظر مسئولیت آن بمانند. اما در صورتی که یک قرارداد به شیوه‌ ای صحیح و با کمک یک وکیل تنظیم شود قطعاً مسئولیت حقوقی نخواهد داشت. حتی در صورت وجود برخی مسئولیت‌ ها می‌دانید که قرارداد به شیوه‌ای صحیح تنظیم شده و دیگر نگرانی نخواهید داشت.


تنظیم وکالت‌نامه مطابق قانون مدنی و آیین نامه وکالت خواهد بود. ماده ۶۵۶ از قانون مدنی به طور دقیق عقد وکالت را تعریف نموده که می‌ توانیم امور وکالت را در آن بیابیم. در یک بررسی دقیق از ماده اخیر می‌توانیم متوجه شویم که قانوناً امکان وکالت در کدام ایقاع ها و عقود قانونی امکان‌پذیر است. قانوناً وکالت در اعمال حقوقی امکان‌ پذیر است که اساساً امکان نیابت را داشته باشند. به طور مثال انجام هرگونه معامله زمین اعم از: خرید یا فروش آن، امکان نیابت را دارد. اما برخی از امور مانند: انجام شدن صیغه طلاق یا نگارش وصیت‌ نامه، امکان واگذاری را ندارند. مثلاً زوج یا زوجه نمی‌ توانند عقد وکالت را منعقد سازد تا وکیل به جای آنها به محضر برود و صیغه طلاق جاری شود.
تنظیم وکالت‌نامه در بیان ساده در هر اموری امکان‌پذیر است. مثلاً از وکیل کیفری می‌ توانید در امور مربوط به دادگاه‌ های کیفری استفاده نمایید. البته توضیحات مفصلی را در خصوص امور کیفری برایتان در ادامه توضیحاتمان ذکر خواهیم کرد. در نقطه مقابل از وکلای اخیر برخی وکلای دیگر وجود دارند که امور مدنی را انجام می‌ دهند. وکیل حقوقی یا مدنی در حقیقت کلیه ی امور مربوط به دادگاه‌ های حقوقی و یا دادگاه‌ های صلح را انجام می‌ دهد. شما خوانندگان عزیزان در صورتی که می‌خواهید اقدام به طرح هرگونه شکایت نمایید بهتر است با وکیل مشورت کنید. جلسه مشاوره وکالت به شما کمک خواهد کرد تا بدانید که از کدام راه می‌ توانید به حق خود برسید.

امور حقوقی

تنظیم وکالت‌نامه در امور حقوقی به چه صورت است؟


تنظیم وکالت‌نامه در امور حقوقی کاملاً به اراده طرفین وابسته است. امور حقوقی بسیار گسترده هستند و بنابراین میزان اختیارات وکیل کاملاً وابسته به موکل است. اجازه دهید از مثال‌ های متعددی برایتان استفاده کنیم تا به طور دقیق بدانید که این اختیارات چه مسئولیتی را ایجاد می‌ کند. به طور مثال فرض کنید که یک تاجر قصد خرید تمام سهام یک شرکت را دارد که در مورد قیمت آن با فروشنده به توافق رسیده است. تاجر می‌تواند در طی یک قرارداد وکالت، اختیار خرید این شرکت را به یک وکیل واگذار کند. تمام مفاد قرارداد با توجه به نظر وکیل تنظیم خواهد شد و البته مفاد قرارداد نباید بیش از اختیارات وکیل باشد.
وکیل حقوقی قادر است تمام امورات حقوقی را انجام دهد. مثلاً تمام امورات مربوط به هرگونه اقامه دعوا و یا دفاع از پرونده‌ های شما توسط وکیل امکان‌ پذیر است. همانگونه که ذکر کردیم موضوعات حقوقی بسیار فراوان هستند و هیچ گونه حد و حصری برای آنها وجود ندارد. مسیر رشد جامعه و ورود فناوری‌ های جدید نیز باعث می‌ شوند که دایره این امورات حقوقی هر روز وسیع‌تر از گذشته شود. اجازه دهید برخی از موضوعات تخصصی را برایتان توضیح دهیم تا به طور دقیق متوجه این موضوع بشوید. فرض کنید که یک شرکت اقدام به انتشار داده‌ های الکترونیکی خود در فضای مجازی کرده است. یک کسب و کار خرد از هوش مصنوعی خواسته تا داده‌ های شرکت اخیر را کپی و به نفع او تبلیغ کند. حال تکلیف خسارت‌ های وارده به شرکت منتشر کننده داده‌ ها چه خواهد بود؟

تنظیم وکالت‌نامه در امور کیفری به چه صورت است؟


تنظیم وکالت‌نامه در امور کیفری محدودتر از امور حقوقی می‌ باشد. امور کیفری کاملاً مشخص بوده و دایره گستردگی آنها نسبت به امور حقوقی بسیار محدودتر است. بنابراین اکثر کسانی که در امور کیفری اقدام به گرفتن وکیل می‌ کنند می‌ خواهند یک پرونده کیفری را مطرح سازند. امکان دارد حالت دیگری برای گرفتن وکیل وجود داشته باشد که مربوط به دفاع از موکل باشد. امور کیفری حساسیت بیشتری نسبت به امور حقوقی دارد. در امور حقوقی معمولا مهمترین چیزی که اشخاص از دست می‌ دهند اموال یا جایگاه آنهاست. اما امور کیفری می‌ تواند علاوه بر جایگاه اجتماعی باعث از دست رفتن آزادی تن افراد بشود. در متون حقوقی زمانی که می‌گویند فردی آزادی تن خود را از دست داده؛ یعنی به زندان افتاده است.
وکیل کیفری می‌ تواند سرنوشت زندانی را تغییر دهد. اشخاص زیادی هستند که بدون داشتن وکیل دچار محکومیت‌ های سنگین کیفری گشته و نمی‌ دانند باید چه کار کنند. وکیل به دسته اخیر کمک می‌کند تا بتوانند از شدت محکومیتشان بکاهند و هرچه سریعتر آزادی خود را به دست آورند. گاهی اوقات پرونده سازی‌ هایی برای بعضی از اشخاص جامعه می‌ شود که واقعی نبوده و امکان آزادی آنها قطعاً وجود دارد. به طور مثال امکان دارد که شخصی متهم به جرم انتقال مواد مخدر بشود که حتی خودش از وجود آنها بی‌ خبر باشد. در مثال دیگر احتمال دارد که شخصی متهم به یکی از انواع جرایم جنسی یا قتل شده باشد که هرچه سریع‌ تر باید از یک وکیل کمک بگیرد.

چه مواردی در وکالت‌ نامه قید می‌ شود؟


تنظیم وکالت‌نامه کاملاً به اراده طرفین وابسته است. وکالت‌نامه در مرحله اول با توجه به موضوع آن نگارش می‌شود. به طور مثال زمانی که موضوع وکالت، خرید یا انتقال یک بازیکن فوتبال است باید وکالتنامه با در نظر گرفتن قوانین این حوزه نگارش کنید. در نتیجه نحوه نگارش و قوانینی که وکیل باید در نظر داشته باشد با توجه به موضوع و شرایط خاص موکل خواهد بود. تمام اختیارات و موضوعاتی که باید وکیل رعایت کند دقیقاً در این وکالت‌ نامه ذکر می‌ شود و لازم الاجرا خواهد بود. مثلاً زمانی که وکیل باید برای موکلش یک زمین را خریداری کند، دیگر حق سند زدن به نام خودش را نخواهد داشت. موکل می‌تواند حق هرگونه نقل و انتقال را به وکیل خود ندهد. بنابراین اختیارات موکل کاملاً وابسته به اراده موکل خواهد بود.
نگارش وکالت‌نامه برای وکیل حقوقی یا کیفری اندکی متفاوت است. وکالت‌نامه برای موضوعات اخیر معمولاً در یک فرم پیش نویس تهیه شده که تمام موضوعات لازم در آن ذکر گردیده‌ اند. مهمترین سوالاتی که در این نوع وکالت‌ نامه ها ذکر می‌ شوند عبارتند از:
• شرح علت حضور موکل به دفتر وکیل.
• تمام اختیاراتی که وکیل از طرف موکل برای پیروزی در پرونده برخوردار است.
• میزان نرخ حق الوکاله.

برد پرونده توسط وکیل

چگونه می‌توانیم به برد پرونده توسط وکیل امیدوار باشیم؟


تنظیم وکالت‌نامه ارتباطی با بُرد در پرونده ندارد. وکالت ‌نامه بیشترین کاری که می‌تواند برای موکل در زمینه اخیر انجام دهد مربوط به تعهد وکیل برای به کارگیری توانایی‌های خویش می‌شود. موکل می‌تواند از وکیل بخواهد که تعهد بدهد تا تمام توانمندی علمی خویش را برای حاکم شدن در پرونده به کار گیرد. تضمین پیروزی در پرونده تحت هیچ شرایطی قانونی نبوده و حتی برخلاف قانون نیز می‌ باشد. وکیل با در نظر گرفتن شرایط و ادله‌ های هر کدام از پرونده‌ ها نسبت به پیروزی آنها اقدام می‌ کند. بنابراین پیروزی و حاکم شدن در پرونده ها وابسته به ادله‌ های شما است.
وکیل کیفری و حقوقی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا حداکثر استفاده را از ادله موکل ببرد. گاهی اوقات جزئی نگری و توجه به نکات ناملموس باعث خواهند شد تا روند یک پرونده به طور کلی تغییر یابد. نمونه‌ های عملی زیادی وجود دارند که اثبات می‌ کنند همین نکات ریز باعث اثبات بی‌ گناهی و یا کاهش شدید محکومیت موکل شده‌ اند. در یکی از پرونده‌ های جرایم جنسی دقیقاً همین نکات ناملموس باعث تغییر رویه دادگاه و اعلام حکم جدید شد. بزه دیده در پرونده اخیر اعلام کرده بود که مورد تجاوز توسط دو شخص ناشناس قرار گرفته ولی چهره‌ های آنها را دیده است. وکیل پرونده پس از خواندن جزئیات به یک نکته مهم رسید که مربوط به صدا زدن متهمین بر اساس نام آنها بود. بزه دیده یا خانم در صورتی متهمین آقا را با نام کوچک صدا می‌ کرد که ادعا کرده بود هیچ شناختی نسبت به آنها نداشته است.

4.5/5 - (2 امتیاز)

همین حالا تماس بگیرید

سخن آرا با بهترین وکلای متخصص در این حوزه آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب حقوقی

سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟