درباره بنیاد حقوقی سخن آرا
تاریخ شروع فعالیت
بنیاد حقوقی سخن آرا با مدیریت دکتر عباس پهلوان زاده در ابتدای سال 1401 با هدف فعالیت در زمینه آموزش ، پژوهش ، دعاوی و داوری شروع به کار نمود . بر این مبنا از یک سو، از صاحب نظران حقوقی ( اعم از اساتید حقوق دانشگاه ، وکیل های برجسته و پژوهشگران ) بهره مند و از سوی دیگر ، با نگاه حرفه ای به موضوعات ، از حضور بهترین وکیل ها و کارشناسان متخصص امر بهره جسته است . همچنین با ترسیم منشور اخلاقی خود بر اصول برابری ، احترام و ترویج فرهنگ والای انسانی اهتمام ورزیده تا بدین سان ، به اهداف آتی خود که عمدتاً ناظر به ارتقاء سطح علمی و آموزشی کشور ، کارآفرینی مدرن در زمینه دعاوی و داوری و ارتباط روز افزون بین نهادهای داخلی و بین المللی بوده ، نائل آید.
زمینه فعالیت
با توجه به اهدافی که این بنیاد سعی در نائل شدن بدان دارد، بطور کلی حوزه فعالیت خود را در زمینه های آموزش، پژوهش، داوری و دعاوی بنا نهاده است.
جهان امروز دریافته است که آموزش و پژوهش نوعی سرمایه گذاری ملی است. در واقع، فرایند توسعه به وسیله انسان آغاز می شود و طبیعتا تامین سرمایه انسانی مستلزم انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی است. در این راستا، تحول و شکوفایی در نظام آموزشی، متاثر از علوم و فناوری های جدید می باشد. رویکرد برآمده از عصر جدید ارتباطات و فناوری، پیکره این نظام را بی حد و مرز ساخته، به نحوی که تحولات شگرفی را در برنامه های آموزشی و پژوهشی به همراه داشته است. این بنیاد سعی نموده با حضور و نقش موثر حقوقدانان، اساتید برجسته دانشگاه، محققین و پژوهشگران و در عین حال، بهره مندی از فناوری های جدید، در عرصه آموزش و پژوهش گام برداشته تا به نوبه خود، خدمتی هرچند ناچیز به نظام آموزشی کشور نماید.
بنیاد حقوقی سخن آرا با تشکیل کارگروههای تخصصی، وکیل ملکی ، وکیل ثبتی ، وکیل خانواده ، وکیل جرایم اقتصادی ، وکیل شرکتی ، وکیل اداره کار ، وکیل کیفری ، وکیل دیوان عدالت و همچنین استفاده از وکیل پایه یک دادگستری و قضات بازنشسته سعی در احقاق حقوق موکلین، به بهترین نحو را دارد.
از سوی دیگر، این بنیاد با حضور و نقش آفرینی بهترین وکیل های با تجربه و صاحب نام، زمینه فعالیت خود را در حوزه داوری و دعاوی نیز گسترش داده است. ارتباط با کانون های بین المللی وکلاء، مجامع حقوقی بین المللی، کمیسیون ها، موسسات و مراکز داوری پیش رو و نیز ارتباط با نهادهای حقوقی و داوری منطقه ای و بین المللی، از اهم فعالیت ها در این زمینه می باشد.
اهداف بنیاد
دغدغه تمامی نظام های حقوقی ، نیل به عدالت است. این بنیاد نیز مسیر عدالت را پیشه نموده و با تمام پتانسیل های خود سعی در اجرای آن دارد. انتخاب حوزه علمی و پژوهشی در کنار دعاوی و داوری، از این باب بوده است چرا که این بنیاد سعی داشته با بهره مندی و تطبیق قوانین کشورهای پیشرو در امور حقوقی با حقوق داخلی و نیز با بهره مندی از تحقیقات و فعالیت عملی بعمل آمده در سایر کشورها و در عین حال، کنکاش در رویه قضایی، راهکارهای نوین در موضوعات نوظهور ارائه نماید. همچنین با تبادل نظر و ارائه نظریات مشورتی نقشی هرچند ناچیز در ارتقاء سطح علمی کشور داشته باشد.
از دیگر دغدغه های موجود، اعتقاد به استفاده از وکلاء متخصص در حوزه دعاوی و داوری ها می باشد. این نگرانی در بین آحاد جامعه بیشتر ناظر به انتخاب وکیل «حرفه ای و عالم به موضوعات حقوقی» می باشد؛ چه آنکه لزوم انتخاب وکیل خوب، موضوعی حل شده بوده و دغدغه اصلی افراد جامعه، داشتن وکیل عالم و آگاه به مسائل حقوقی و دارای تجربه کافی می باشد. براین مبنا بنیاد حقوقی سخن آرا سعی نموده با بهره مندی از وکلاء صاحب نام، دارای مدرک دکترای حقوق و با سابقه، دغدغه پیش گفته را مرتفع سازد. از سوی دیگر، گرایش روزافزون به داوری در جامعه سبب شده تا این بنیاد با بهره مندی از متخصصین امر داوری که سالها، چه در کسوت قضاوت و چه در مقام وکالت به این مهم مشغول بوده، در این حوزه نیز، با همان نگاه حرفه ای به موضوعات، گام برداشته و با ارائه طریق و ابراز نظریات مشورتی، حرکتی مثبت در این زمینه داشته باشد.
منشور اخلاقی
این منشور به منظور رعایت اخلاق حرفه ای و ترویج فرهنگ و ارزش های انسانی با تاکید بر اصول برابری، تکریم، احترام و اعتماد، شفافیت در امر دعاوی، داوری، اعمال آموزشی، پژوهشی، علمی و اداری تدوین گردیده است.
همکاران بنیاد حقوقی سخن آرا ، با پایبندی و التزام به اصول اخلاقی، ضمن رعایت اخلاق حرفه ای، هنجارهای مورد قبول جامعه، حفظ کرامت انسانی و در عین حال، در راستای ارج نهادن به واژگان عدالت، اخلاق و برابری، خود را متعهد به رعایت موارد ذیل می دانم:
۱) ایجاد اعتماد و اخلاق مداری، ستون و اساس فعالیت بوده و این بنیاد بر مبنای آن به ساختن آینده ای روشن می اندیشد؛
۲) رعایت ارزش های دینی و اجتماعی مورد قبول جامعه؛
۳) صداقت در کردار، گفتار و رفتار؛
۴) ارتقاء دانش و توانایی خود برای انجام هرچه بهتر مسئولیت ها و وظایف خود در امور محوله از سوی بنیاد؛
۵) پاسخگو بودن در مقابل کردار، وظایف و تعهدات؛
۶) رازداری و حفظ مالکیت معنوی بنیاد؛
۷) وظیفه شناسی و رعایت مقررات و قوانین و اجتناب از برخورد سلیقه ایی و اعمال اغراض شخصی؛
۸) وقت شناسی و انجام امور در اسرع وقت با در نظر گرفتن اولویت ها؛
۹) کمک به سایر همکاران و مشارکت جهت بهبود مستمر بنیاد و ارائه راه حل ها و پیشنهادات اثر بخش؛
۱۰) رعایت ادب، خوشرویی و حسن برخورد با مراجعین و دفع حرکاتی که موجب هتک حرمت مراجعین می گردد؛
۱۱) حفظ حریم شخصی و اسرار مراجعین و رازداری، خط مشی حرفه ایی ماست؛
۱۲) جلب و ارتقاء رضایت مراجعین؛
۱۳) تعهد به فعالیت های گروهی و یاری رساندن به سایر همکاران؛
۱۴) رعایت دستورالعمل های بنیاد؛
۱۵) رعایت انصاف در عقد و قرارداد و دوری از هرگونه داد و ستد شخصی در محل کار، شرط کسب و کار اخلاقی ماست؛
۱۶) اطلاع رسانی شفاف ، به موقع ، دقیق و کامل؛
۱۷) انتقاد حق مراجعین است. پاسخگویی، نقد پذیری و جبران خسارت ناشی از عملکرد، شعار ماست؛
۱۸) رعایت اصل شفاف سازی، اصل برابری و انصاف.
چشم انداز
سند چشم انداز این بنیاد، در راستای تحقق اهداف، به شرح ذیل ارائه می گردد:
۱) افزایش کیفیت و دقت رسیدگی به پرونده های موکلین بنیاد حقوقی سخن آرا
۲) تعیین شاخص ها و استانداردهای لازم در راستای اصلاح و تقویت الگوهای آموزشی موجود و ارائه الگوهای جدید و نوظهور در حوزه تخصصی بنیاد؛
۳) هدفمند نمودن پروژه های تحقیقاتی و اجرای آن در راستای رفع نیاز های کشور؛
۴) کارآفرینی مدرن در کشور از طریق جذب نخبگان و متخصصین امر؛
۵) ارتقاء سطح خدمت رسانی در زمینه دعاوی، توسعه تجارت و موضوعات خاص راهبردی؛
6) آموزش عمومی و تخصصی به منظور ارتقاء سطح علمی و ایجاد شعب آموزش عالی با مشارکت دانشگاه های کشور و دانشگاه های معتبر بین المللی و موسسات آموزش عالی و در عین حال، ارائه آموزش های کاربردی به ادارات و موسسات عمومی؛
7) توسعه داوری و ارتقاء سطح کیفیت آن.