وکیل کیفری، وکیل پایه یک دادگستری است که به دعاوی کیفری رسیدگی می کند. دعاوی کیفری بعکس دعاوی حقوقی (که عمدتاً ناظر به امور مالی اشخاص می باشد) منحصر به امور مالی اشخاص نبوده بلکه با جان و ناموس و امنیت افراد جامعه نیز مرتبط است.
بر این اساس، بدون تردید، تخصص و تبحر وکیل در اینگونه دعاوی حائز اهمیت بسزایی است به نحوی که کوچکترین اشتباه وکیل، می تواند موجبات مجازات فرد بی گناه را به همراه داشته باشد.
آشنایی با ادله اثبات دعوی کیفری و تسلط به اصول حاکم بر این دعاوی، مشخصه بارز وکیل متخصص در این حوزه می باشد. تطبیق فعل مجرمانه بر عنوان کیفری نیز از دیگر شاخصه های سرنوشت ساز بر دعوی کیفری بوده که مستلزم داشتن دانش بالا و تجربه کافی است. از این رو، انتخاب وکیل دارای ویژگی های فوق می تواند در سرنوشت پرونده کیفری تأثیر بسزایی داشته باشد.
زمانی که برای هر موضوع به متخصص آن مراجعه می کنید، با اطمینان خاطر منتظر نتیجه مطلوب خود هستید، چرا که یقین دارید آن کار به بهترین شکل و در کمترین زمان ممکن انجام می گردد.
وکالت و مشاوره تخصصی در زمینه جزا و جرایم یکی از معضلاتی است که عموماً افراد با آن سر و کار دارند. از انتخاب وکیل گرفته تا استرس زمان صدور حکم. وقتی بحث از مجازات می شود اهمیت کار به طرز باور نکردنی افزایش پیدا می کند. یک حکم می تواند موجب سلب حیات یک شخص گردد و آثار ویران کننده ای را بر روی عزیزان آن شخص و قطعاً بر نظم اجتماعی جامعه به جای بگذارد.
حتی ممکن است یک روز بازداشت یا یک ضربه شلاق تأثیرات بازدارنده یا برعکس را داشته باشد، مخصوصاً زمانی که به دلیل عدم دفاع صحیح وکیل در محکمه شخصی به ناحق مورد مجازات واقع گردد. از این رو تیم تخصصی بنیاد حقوقی سخن آرا با مدیریت دکتر عباس پهلوان زاده، از تمام ظرفیت های خود بهر برده تا میزان دقت در این امر را به حداکثر ممکن برساند و مطلوب ترین نتیجه را در پرونده های دعاوی کیفری برای شما رقم بزند؛ چه بسا پرونده های متعددی که از آنان قطع امید شده بود و تیم متخصص در دعاوی کیفری این بنیاد با درایت آن ها را به نتیجه رسانده اند.
برخی سوالات متداول در خصوص وکیل کیفری و دعاوی کیفری :
- وکیل کیفری به چه وکیلی اطلاق می گردد؟
- ویژگی های بارز یک وکیل متخصص امور کیفری را چگونه شناسایی کنیم؟
- وکیل مورد اعتماد خود را چگونه انتخاب کنیم ؟
در این مطلب سعی نموده ایم به تمامی سوالات فوق و بسیاری از ابهامات موجود درذهن شما پاسخی قانع کننده داده باشیم. امید که حقی به زیر پا نهاده نشود.
همانطور که از عنوان آن پیداست وکیلی را وکیل کیفری می نامیم که در امور جزا و در حیطه قانون مجازات اسلامی و قوانین خاص مانند قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداری و همانند آن فعالیت می نماید.
در ابتدا ذکر کردیم که وکیل کیفری وظایف بخصوصی را به طبع جزایی بودن کارش دارد، این وظایف، ویژگیهای خاصی نیز به وکیل اعطا می نماید.
تشخیص بهترین نوع دفاع یا طرح شکایت، ویژگی خاص وکیل کیفری است. برای مثال در یک پرونده کلاهبرداری وکیل ممکن است صرفاً به دنبال تبرئه نمودن موکل خود باشد، در پرونده مشابه ممکن است با استراتژیک خاص به دنبال کاهش مجازات موکل خود باشد یا فقط به دنبال احقاق حق شاکی باشد. در عین حال وکیل با تجربه معمولاً بسته به شرایط موجود سعی می کند پرونده در دادسرا خاتمه یابد، درواقع قبل از صدور کیفرخواست از جانب دادستان، مراتب دفاع را به نحوی نزد بازپرس ارائه می نمایند که با صدور یکی از قرارهای منع تعقیب، موقوفی تعقیب یا تعلیق تعقیب پرونده بایگانی شود. به نوعی وکیل، خود را برای تمامی جنبه های قریب الوقوع پرونده و بُعد های متفاوت آن بسته به شرایط آماده می کند.
تسلط بر امور حقوقی و به معنای دقیق اجرای احکام مدنی ویژگی خاص یک وکیل کیفری می باشد. در بسیاری از مواقع شاهد آن هستیم در قانون آیین دادرسی کیفری مراتب اجرای برخی از احکام طبق مواد قانون اجرای احکام مدنی در نظر گرفته شده است، بنابراین لازم است چنین وکیلی به تمامی موازین خاص این حوزه اشراف کامل داشته باشد.
هنر دفاع در محاکم بسیار حائز اهمیت می باشد، مخصوصاً دفاع در مرحله تجدیدنظر و دیوان عالی کشور بدان جهت که وکیل مضاف بر استدلال و مستندات قانونی باید اقدام به خنثی نمودن ذهنیت قاضی بدوی در مقابل قاضی تجدید نظر یا دیوان عالی کشور نماید. این موضوع، تخصصی است که طی تجربه در بازه زمانی بلند مدت از رویه های قضایی بدست می آید.
از توانایی و شناسایی یک وکیل کیفری مسلط بودن بر علوم روان شناسی جنایی می باشد. امروزه در بعضی دادسراها برای جرایم خاص، از مرتکب پرونده پروفایل شخصیت تهیه و یکی از ادله های پرکابرد محاکم قضایی به شمار می رود. علم روان شناسی جنایی به وکیل کیفری این توانایی را اعطا می کند که شرایط موکل خود را بهتر بشناسد و خود را به جای مرتکب جرم بگذارد و از این راهکار به بهترین نحو ممکن استفاده کند. چه بسا افراد بسیاری به دلیل اختلالات عصبی و روانی از محکوم شدن به مجازات های جبران ناپذیر مانند حبس ابد یا حتی قصاص نفس تبرئه گردیده اند.
جرائم خاص:
قانون مجازات اسلامی با ظرافت خاصی به بخش های کلیات، حدود، قصاص، دیات و تعزیرات تبیین گردیده اما بسیاری از جرایم مانند جرایم نیرو های مسلح، جرایم پولی و بانکی، ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری و… در قوانین مخصوص به خودشان به تحریر درآمده اند که اصطلاحاً قوانین خاص نامیده می شوند. این قوانین نسبت به قانون مجازات اسلامی ارجحیت در استناد و اجرا داشته و قوانینی مستقل از قانون مجازات اسلامی به شمار می آیند. حتی دادسرا و دادگاه هایی بسته به نوع موضوع جرم در نظر گرفته شده اند؛ مانند دادسرای نظامی برای جرایم نظامی، دادسرای روحانیت برای جرایم مربوط به روحانیون، دادگاه اختصاصی اطفال و نوجوانان مربوط به جرایم اطفال و نوجوانان و موارد متعددی که به موجب قانون آیین دادرسی کیفری و قوانین خاص در دادسرا و دادگاه مختص خودشان رسیدگی می شوند.
به نوعی می توان گفت قانونگذار به دلیل اهمیت فراوان این جرایم آنها را در صلاحیت دادگاه عمومی کیفری و انقلاب ندانسته و مکانیزم دادگاه های اختصاصی را برای این نوع جرایم تأسیس نموده است. شاید اگر تا به اکنون تمامی قوانین خاص را کنار هم بگذاریم نزدیک به پنج هزار صفحه با عناوین مجرمانه مختلف شکل بگیرد و همانگونه که از یک ذهن منطقی انتظار می رود یک شخص نمی تواند به تمامی این موارد تسلط و تبحر کافی را داشته باشد. از این رو بنیاد حقوقی سخن آرا تیم تخصصی خود در دعاوی کیفری را که شامل اساتید برجسته دانشگاه، قضات بازنشسته و بهترین وکلای پایه یک دادگستری،جهت معرفی بهترین وکیل کیفری در تهران و کرج، می باشند گرد هم آورده است.
عنوان دعاوی کیفری مرتبط :
قوانین حاکم:
قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری، قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون جرائم رایانه ای، قانون مجازات استفاده غیرمجاز از عناوین علمی، قانون تعزیرات حکومتی، قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح و …