بنیاد حقوقی سخن آرا

دفتر مرکزی: تهران، شهرک غرب

شعبه کرج: فلکه اول گوهردشت

مواردی که در این مطلب می‌خوانید

توهین

ارتباط مستقیم با مشاور و وکیل متخصص

نگران نباشید، موسسه حقوقی سخن آرا در کنار شماست
توهین

به هر نوع رفتار یا گفتار وهم آمیز و کوچک کننده مانند فحاشی، استفاده از الفاظ رکیک، اشاره های خاص با دست و چشم و یا اعمالی مانند ریختن آب دهان و یا هل دادن های تحقیرکننده براساس عرف منطقه، توهین گفته می شود.

انواع توهین :

توهین به دو دسته ساده و مشدد تقسیم شده که به شرح ذیل به توضیح آن می پردازیم.

توهین ساده: تمامی اعمال از قبیل فحاشی بصورت گفتار یا نوشتاری مثل ایمیل و پیامک و حتی اشارات غیرعرفی که موجب تحقیر شخص مقابل گردد، توهین ساده محسوب و دارای مجازات مقرر در قانون می باشد.

توهین مشدد: این نوع از توهین دارای زیرمجموعه های مختلفی بوده و بطور کلی دارای مجازات بیشتری در قانون می باشد.

  1. توهین به مقدسات: مطابق ماده 513 قانون تعزیرات اسلامی، چنانچه شخص به مقدسات اسلام یا پیامبران عظیم الشأن (ع) یا ائمه اطهار (ع) و یا حضرت فاطمه (س) توهین کند، در صورتیکه ساب النبی «به معنی توهین و اهانت به پیامبر اسلام (ص)» تلقی گردد، اعدام و در غیر اینصورت به 1 تا 5 سال حبس محکوم خواهد شد.
  2. توهین به مقام معظم رهبری: براساس ماده 514 قانون تعزیرات اسلامی، چنانچه شخصی به مقام معظم رهبری توهین نماید به حبس از 6 ماه تا 2 سال محکوم خواهد شد.
  3. توهین به مقامات دولتی کشور: مطابق ماده 609 قانون تعزیرات اسلامی، چنانچه شخصی به رؤسای سه قوه، وزرا، یکی از نمایندگان مجلس و بطور کلی به یکی از کارکنان دولتی ایران در حین انجام وظیفه توهین کند، به مجازات 3 تا 6 ماه حبس یا 74 ضربه شلاق یا به پرداخت 50 هزار تا یک میلیون ريال جزای نقدی محکوم می گردد.
  4. توهین به مقامات دولت های خارجی: براساس ماده 517 قانون تعزیرات اسلامی، اگر شخصی به یک مقام سیاسی خارجی که در خاک ایران است، اهانتی کند، به یک تا 3 ماه حبس محکوم می گردد. البته این موضوع مشروط بر آن است که آن کشور نیز درباره مقامات ایرانی چنین قانونی داشته باشد و اگر این گونه نباشد، توهین به مقامات آن کشور جرم محسوب نمی گردد.

چگونگی اثبات جرم توهین:

چنانچه توهین بصورت مکتوب مانند پیامک و یا ایمیل باشد، اثبات آن با ارائه مستندات به راحتی صورت خواهد پذیرفت، ولی اگر توهین بصورت شفاهی و عملی صورت گیرد، بوسیله اقرار متهم یا شهادت شهود و یا فیلم متهم در حین ارتکاب جرم، قابل اثبات می باشد. فایل صوتی نیز جزء امارات بوده و می تواند در کنار دلایل دیگر جهت اثبات جرم ارائه شود.

مجازات جرم توهین ساده:

مطابق قانون اصلاحیه مصوب سال 1399، مجازات توهین ساده، جزای نقدی درجه 6 یعنی بیش از 20 میلیون ريال تا 80 میلیون ريال می باشد.

ارکان جرم توهین:

توهین نیز مانند سایر جرائم دارای 3 عنصر قانونی، مادی و معنوی می باشد و جهت اثبات وقوع جرم می بایست هر 3 عنصر مذکور وجود داشته باشد تا بتوان مرتکب را مجازات نمود.

مرجع صالح به رسیدگی به جرم توهین:

مرجع صالح به رسیدگی به جرم توهین،  دادسرا و دادگاه کیفری2 محل وقوع جرم می باشد.

اگر توهین به صورت تلفنی باشد، محل وقوع جرم جایی است که نتیجه این اقدام در آن جا محقق شده باشد. بطور مثال اگر شخصی که ساکن تهران است، بصورت تلفنی به شخصی که ساکن کرج است توهین نماید، محل وقوع جرم، شهر کرج بوده و مرجع صالح به رسیدگی به آن، دادسرای عمومی و انقلاب کرج و همچنین دادگاه کیفری2 کرج می باشد.

نمونه شکوائیه توهین:

 شاکی: (مشخصات فردی که مورد توهین قرار گرفته)

مشتکی عنه: (مشخصات فرد توهین کننده)

موضوع: توهین، فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک

زمان و مکان محل وقوع جرم: (تاریخ و نشانی محلی که متهم اقدام به تهدید فرد نموده است)

دلایل: 1- شهادت شهود         2- تصویر فرد در حین ارتکاب جرم              3- صورتجلسه کلانتری

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان …………………

با سلام

به استحضار می رساند؛ اینجانب در حین رانندگی در نشانی …………………… با مشتکی عنه تصادف نمودم و پس از آن مشارالیه از خودروی خود پیاده و اقدام به توهین و فحاشی و به کار بردن الفاظ رکیک نمود، این درحالیست که همسر و فرزند خردسالم در خودروی بنده حضور داشتند و این اقدام مشتکی عنه باعث بروز ترس و وارد آمدن آسیب روحی بر ایشان شد. که اینجانب بلافاصله با پلیس 110 تماس گرفتم و صورتجلسه تنظیم و شهود حاضر در محل نیز ذیل صورتجلسه را امضاء و گواهی نموده اند همچنین همسرم از مشتکی عنه در حین ارتکاب جرم نیز فیلمبرداری نموده که به پیوست تقدیم حضور می گردد.

لذا نظر به مراتب معروضه تقاضای تعقیب و مجازات مشتکی عنه از آن مقام محترم قضایی را استدعا دارم.

تفاهم نامه ها

امتیاز post

همین حالا تماس بگیرید

سخن آرا با بهترین وکلای متخصص در این حوزه آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب حقوقی

سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟