بنیاد حقوقی سخن آرا

دفتر مرکزی: تهران، شهرک غرب

شعبه کرج: فلکه اول گوهردشت

مواردی که در این مطلب می‌خوانید

تغییر سن

ارتباط مستقیم با مشاور و وکیل متخصص

نگران نباشید، موسسه حقوقی سخن آرا در کنار شماست
تغییر سن
تغییر سن

تغییر سن به معنای کاهش یا افزایش سن شناسنامه ای شخص است که با تغییر تاریخ تولد امکان پذیر است. طبق ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن ها، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است. اما قانونگذار در تبصره همین ماده استثنائی قائل شده است. که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بنیاد حقوقی سخن آرا، با بهره مندی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری در کرج و تهران آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی و قبول وکالت در دعاوی می باشد.

چگونگی طرح درخواست تغییر سن :

درخواست تغییر سن یا همان تاریخ تولد در صورتی مورد پذیرش قرار می گیرد که دلایلی که نشان دهنده غیر واقعی بودن تاریخ تولد است ارائه شود. از جمله این دلایل می توان استشهادیه را نام برد. به عنوان مثال زمانی که شخص مدعی است که شناسنامه ی او متعلق به فرزند بزرگ تری است که دیگر در قید حیات نمی باشد می تواند با ارائه استشهادیه از دوستان و آشنایان ادعای خود را اثبات نماید. برگه ولادت نیز می تواند به عنوان دلیل استفاده گردد.

در مواردی نیز شخص از طریق مرجع رسیدگی کننده به پزشکی قانونی یا کمیسیون پزشکی معرفی می گردد و ممکن است از طریق سنجش تراکم استخوان سن واقعی شخص تشخیص داده شود.

مرجع صالح به رسیدگی :

برای تعیین مرجع صالح به رسیدگی باید توجه نمود که میزان تغییر سن چقدر است.

اگر درخواست تغییر تاریخ تولد کمتر از 5 سال باشد بر اساس رای وحدت رویه شماره 599 هیأت عمومی دیوان عالی کشور دادگاه های دادگستری، صالح به رسیدگی است. که در این خصوص شخص می تواند از دادگاه محل سکونت خود یا دادگاه محلی که شناسنامه در آن صادر شده است تقاضای رسیدگی نماید. و رای صادر شده در این خصوص قابل تجدیدنظر خواهی می باشد.

ولی اگر درخواست تغییر تاریخ تولد بیش از 5 سال باشد، تبصره ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن ها  مقرر می دارد: “صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیونی مرکب از فرماندار ی بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیرعامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر یا بخش محل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل می گردد بیش از 5 سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید.” طبق این ماده تغییر سن مندرج در شناسنامه، در صورتی که اختلاف سن 5 سال باشد، در کمیسیون تغییر سن برای یکبار امکان پذیر است. برای تغییر سن بیش از 5 سال باید به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه مراجعه نمود و رای صادره از کمیسیون قطعی است و خواهان حق اعتراض به آن را ندارد.

نمونه دادخواست تغییر سن:

خواهان: (مشخصات متقاضی)

خوانده: (اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه)

خواسته: تقاضای ابطال شناسنامه شماره……. و صدور شناسنامه جدید با تاریخ تولد ………..

دلایل و منضمات: شناسنامه، استشهادیه، گواهی تولد، عنداللزوم ارجاع امر به پزشکی قانونی

ریاست محترم دادگاه

با سلام

احتراماً به استحضار عالی می رساند شناسنامه که به پیوست تقدیم حضور گردیده و در حال حاضر توسط اینجانب مورد استفاده قرار می گیرد متعلق به خواهر متوفی بنده بوده است که والدینم آن را ابطال نکرده و حدود دو سال بعد که من متولد شده ام شناسنامه را به من اختصاص داده و شناسنامه جدید برای من دریافت نکرده اند و گواهی تولد اینجانب که نشان می دهد در بیمارستان ………… در تاریخ ………….. متولد شده ام گویای این مطلب است.

لذا با عنایت به مطالب معروض و گواهی گواهان و گواهی تولد صادره از بیمارستان …………….. تقاضای ابطال شناسنامه شماره ………….. و صدور شناسنامه جدید با تاریخ تولد …………… مورد استدعاست.

تفاهم نامه ها

امتیاز post

همین حالا تماس بگیرید

سخن آرا با بهترین وکلای متخصص در این حوزه آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب حقوقی

سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟