بنیاد حقوقی سخن آرا

دفتر مرکزی: تهران، شهرک غرب

شعبه کرج: فلکه اول گوهردشت

مواردی که در این مطلب می‌خوانید

مطالبه وجه

ارتباط مستقیم با مشاور و وکیل متخصص

نگران نباشید، موسسه حقوقی سخن آرا در کنار شماست
مطالبه وجه
مطالبه وجه

در تعریف دعوی مطالبه وجه باید اذعان داشت که منظور از وجه، پول یا وجه نقدی است که خواهان دعوی بنا به شرایط از شخصی مطالبه می نماید. به طور مثال مطالبه طلب، مطالبه الباقی ثمن معامله و مطالبه خسارت قراردادی نمونه ای دعوی مطالبه وجه می باشند.

از آنجایی که در بسیاری از موارد فرد طلبکار به سبب عدم آگاهی از حقوق خود و قوانین و مقررات مربوطه نسبت به طرح دعوی اقدام نمی نماید و همین امر موجبات پایمال شدن حقوق فرد را در پی خواهد داشت لذا بنیاد حقوقی سخن آرا با بهره مندی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری، و مسلط و متخصص در امور حقوقی آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی و قبول وکالت در دعاوی می باشد.

نکات مهم در دعوی مطالبه وجه :

1) دعوی مطالبه وجه جزء دعاوی مالی و حقوقی محسوب شده و طرح این دعوی مستلزم پرداخت هزینه دادرسی می باشد که متناسب با میزان وجه مورد مطالبه تعیین می گردد که میزان آن در حال حاضر 5/3 درصد ارزش خواسته (وجه مورد مطالبه) در مرحله بدوی می باشد. قابل ذکر است که این هزینه در مرحله تجدیدنظر 5/4 درصد است.

2) همزمان با طرح دعوی ، می توان خواسته مطالبه خسارت تأخیر تأدیه را نیز مطرح نمود. منظور از خسارت تأخیر تأدیه، خسارت وارد شده به طرف مقابل به دلیل عدم انجام تعهد در موعد مقرر می باشد و به بیان ساده­تر مطالبه وجه به نرخ روز است. نکته حائز اهمیت در مطالبه خسارت تأخیر تأدیه آن است که خواهان می­بایست ثابت نماید که وجه را در موعد مقرر مطالبه نموده و خوانده یا بدهکار در آن تاریخ از پرداخت آن استنکاف ورزیده است که بهترین راه اثبات این ادعا ارسال اظهارنامه توسط خواهان در موعد مقرر و مطالبه مبلغ می باشد.

3) خواهان در دعوی مطالبه وجه می تواند به میزان طلب خود اموال خوانده را توقیف نماید. این امر هم می تواند قبل از طرح دعوی مطالبه وجه صورت بگیرد و هم بعد از طرح دعوی.

الف) توقیف اموال بدهکار قبل از طرح دعوی مطالبه وجه:

طلبکار می تواند با تقدیم دادخواست تأمین خواسته ضمن  پرداخت تأمین مناسب (مبلغ توسط دادگاه و با توجه به میزان وجه مورد مطالبه تعیین می گردد)، قبل از طرح دعوی مطالبه وجه و جلوگیری از تضییع حقوق خود، اموال بدهکار را توقیف نماید.

ب) توقیف اموال بدهکار بعد از طرح دعوی مطالبه وجه:

این مورد نیز به دو روش می تواند محقق شود؛ اولین مورد اینکه قبل از رسیدگی به پرونده و صدور رأی و به عنوان دستور موقت از دادگاه رسیدگی کننده خواسته شود که بدین منظور دادگاه با بررسی ادله و مستندات ابرازی خواهان، با تعیین تأمین مناسب نسبت به صدور دستور موقت مبنی بر توقیف اموال خوانده متناسب با وجه مطالبه شده اقدام می نماید و مورد دوم اینکه خواهان پس از رسیدگی و قطعیت حکم صادره و در مرحله اجرا می تواند به میزان طلب خود اموال خوانده را توقیف نموده و در صورت عدم پرداخت وجه از سوی خوانده یا بدهکار، اجرای احکام مربوطه از محل اموال توقیفی طلب خواهان را پرداخت می نماید.

4) چنانچه خوانده در دعوی مطروحه با صدور حکم قطعی محکوم به پرداخت وجه شود و توانایی پرداخت نداشته باشد، می تواند با تقدیم دادخواست اعسار، تقسیط مبلغ محکومیت را تقاضا نماید.

مطالبه وجه

مرجع صالح به رسیدگی دعوی مطالبه وجه:

میزان وجه مورد مطالبه تعیین کننده مرجع رسیدگی کننده به این دعوی می باشد بدین گونه که اگر مبلغ مورد مطالبه کمتر از 20 میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف محل اقامت خوانده صالح به رسیدگی به این دعوی می باشد و چنانچه وجه بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده صلاحیت رسیدگی به دعوا را دارد.

نمونه دادخواست مطالبه وجه:

خواهان: (مشخصات فرد طلبکار)

خوانده: (مشخصات فرد بدهکار)

خواسته: مطالبه وجه مبنی بر خسارت قراردادی از تاریخ —— لغایت —– به مبلغ روزانه ——- ريال جمعاً به مبلغ ———— ريال مستند به مبایعه نامه شماره ——- مورخ ——

دلایل و مستندات: 1- تصویر مبایعه نامه شماره ——- مورخ ———      

2- تصویر اظهارنامه ارسالی به شماره ———- مورخ ———           3- صورتجلسه تحویل ملک

شرح دادخواست:

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی دادگستری شهرستان ———

با سلام

احتراماً مطابق اسناد و دلایل تقدیمی مستحضر می دارد؛

اینجانب به موجب مبایعه نامه شماره —— مورخ —— تمامیت ششدانگ یک واحد مسکونی را از خوانده محترم خریداری نمودم و مطابق با بند —– قرارداد مقرر گردید در تاریخ ——- مورد معامله تحویل اینجانب گردد. متأسفانه در موعد مقرر خوانده از تعهد خود استنکاف نمود و علیرغم ارسال اظهارنامه و یادآوری موعد به ایشان، مطابق با صورتجلسه تحویل پیوست، ملک — روز بعد از موعد مقرر در قرارداد، ملک موصوف به اینجانب تحویل گردید. از آنجایی که مطابق با بند —- قرارداد مذکور، بابت هر روز تأخیر در تحویل ملک مبلغ ——- ريال به عنوان خسارت تعیین شده و طی این مدت به دلیل عدم تحویل به موقع خسارات زیادی بر اینجانب متحمل گردیده، نظر به مراتب صدور حکم به پرداخت خسارت قراردادی توسط خوانده به مبلغ ———- ريال را از آن مقام محترم استدعا دارم.

امتیاز post

همین حالا تماس بگیرید

سخن آرا با بهترین وکلای متخصص در این حوزه آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب حقوقی

سلام چطور میتونم کمکتون کنم ؟