وکیل ملکی
سوابق درخشان موسسه حقوقی سخن آرا در حل انواع پرونده های دعاوی ملکی گویای اعتماد موکلین و توانایی های تیم مجرب مجموعه سخن ارا در امر وکالت و پیگیری پرونده های شماست. اگر به دنبال انتخاب بهترین وکیل ملکی هستید تیم متخصص بنیاد حقوقی سخن ارا برای ارائه مشاوره و همراهی شما عزیزان، اماده به خدمت میباشد.
رزرو وقت مشاوره از بهترین وکیل ملکی
همه چیز درمورد وکیل ملک
وکیل ملکی به چه کسی گفته میشود؟
وکیل ملکی وکیلی است که در دعاوی ملکی دارای تخصص و تبحر میباشد.
طبق آمار رسمی قوه قضائیه، دعاوی ملکی و اختلافات قراردادی بیش از نصف دعاوی مطرح شده در دادگستری را به خود اختصاص داده است و با توجه به رشد تصاعدی ملک و ارزش زمین در دهه های اخیر، افرادی هستند که با کلاهبرداری و شیادی در این زمینه فعالیت میکنند به همین علت از یک وکیل پایه یک متبحر در زمینه ملکی برای حل و فصل پرونده های دعاوی خود کمک بگیرید.
قوانین و مقررات دعاوی ملکی
قوانین و مقررات دعاوی ملکی که میتواند به اختلافات حقوقی ناشی از ان خاتمه ببخشد و در حل آن موثر باشد، طیف گسترده ای از متون قانونی موجود در کشور می باشد که در شکل گیری قوانین دعاوی ملکی نقش کلیدی داشته اند. مهترین انها عبارتند از:
- قانون مدنی
- قانون آیین دادرسی مدنی
- قانون مجازات اسلامی
- قانون روابط موجر و مستاجر
- قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها
- قانون تملک آپارتمان ها
بعنوان مثال قانون آیین دادرسی مدنی تمامی دعاوی مطرح شده مرتبط با املاک ، میبایست در محلی که ملک واقع شده است مطرح گردند، درواقع دادگاه محلی که ملک در آن واقع شده است را به عنوان مرجع قضایی صالح جهت رسیدگی مورد شناسایی قرارداده است همچنین در صورتی که اقامه ی دعوی به طرفیت شخص خاصی صورت پذیرفته باشد، دادگاه صالح به رسیدگی، دادگاه محل اقامت خوانده می باشد.
هزینه ی وکیل ملکی
یکی از سوالاتی که همیشه مطرح میشود هزینه ی وکیل ملکی میباشد. میزان هزینه دادرسی به پرونده های دعاوی ملکی متفاوت است چون حوزه های پرونده های ملکی مختلف میباشد.
{هزینه ی وکیل ملکی یکی از پرسش برانگیز ترین مواردیست که همیشه مطرح بوده است. پرونده های ملکی در حوزه های مختلفی مطرح می شوند و طبیعی است که میزان هزینه های دادرسی برای هر یک از این دعاوی متفاوت میباشد.}
از طرفی تخصصی بودن و پیچیدگی پرونده های ملکی مرتبط با دعاوی ملکی در یک سطح نمیباشد. گاهی یک پرونده در حوزه ی افراز ملک مطرح است که گاها فروش یک ملک به چندین نفر در پرونده مطرح میشود. بدیهی است که پیچیدگی این دو پرونده یکی نیست؛ بنابراین هزینه ی وکیل متفاوت است. بطور کلی میبایست با توجه به تخصصی و پیچیدگی پرونده، حق الزحمه ی وکیل مشخص شود حال ممکن است به دنبال یک دعوای ملکی دادخواست ها و دعاوی دیگری نیز مطرح گردد که این موضوع در هزینه های وکیل ملکی تاثیر گذارند. بنابراین بطور کلی نمیتوان دستمزد و هزیمه وکیل ملکی را تعیین کرد پس برای اطلاع از جزییات هزینه ی وکیل ملکی و سایر هزینه های دادرسی با دفتر وکالت (لینک) سخن ارا در تماس باشید.
{از سوی دیگر پیچیدگی و تخصصی بودن پرونده های مرتبط با دعاوی ملکی در یک سطح نیست. گاه یک پرونده در حوزه ی افراز ملک مطرح می گردد و گاه فروش ملک به چندین نفر در پرونده مطرح می گردد.
انواع دعاوی ملکی در قانون
دعاوی ملکی که توسط وکیل ملکی مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرند به سه دسته تقسیم میشوند:
دعاوی ملکی حقوقی
دعاوی ملکی حقوقی در هنگام نقض عهد یا سهلانگاری از سوی هر یک از طرفین در انجام تکالیف مقرر در قرارداد رخ میدهد بدون اینکه عنصر مجرمانهای دخیل باشد. برای مثال دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی و الزام به اخذ پایان کار و مفاصا حساب مالیاتی، اخذ ثمن معامله، دعاوی مربوط به سرقفلی یا حق کسب و پیشه، اخذ صورت مجلس تفکیکی، فسخ اجاره نامه، فسخ قراردادهای ملکی و … جزئی از دعاوی ملکی حقوقی هستند.
دعاوی ملکی کیفری
دعاوی ملکی کیفری هنگامی حادث میشود که یکی از طرفین دعوا، با سوء نیت عملی مجرمانه نسبت به ملک دیگری مرتکب شود. برای مثال فروش مال غیر، اجاره مال غیر، جعل سند ملکی، خیانت در امانت در خصوص ملک و … از جمله دعاوی ملکی کیفری هستند.
دعاوی ملکی ثبتی
دعاوی ملکی ثبتی در هنگام نقض یا عدم رعایت هر گونه قانون ثبت املاک و اراضی رخ خواهد داد. برای مثال از جمله دعاوی ملکی ثبتی میتوان به دعاوی ابطال سند رسمی، ابطال نظریه هیئت حل اختلاف اداره ثبت، ابطال عملیات اجرایی ثبت و … اشاره کرد.
رزرو وقت مشاوره از بهترین وکیل ملکی
حوزه های تخصصی وکیل ملکی :
دعاوی ملکی و ثبتی که توسط وکیل ملکی و ثبتی مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرند به سه دسته تقسیم میشوند:
دعاوی کیفری ملکی
- فروش مال غیر
- تصرف عدوانی
- کلاهبرداری، جعل سند و انتقال ملک
- تغییر کاربری
- خرید و فروش و معامله معارض
- خیانت در امانت در حوزه های ملک و املاک
- جرائم کلاهبرداری در خصوص خرید و فروش و معامله ملک و املاک
دعاوی ثبتی ملکی
- افراز ملک
- تفکیک
- درخواست صدور سند مالکیت
- ابطال سند معارض
- ابطال اجراییه ثبتی
- ابطال سند رسمی
- ابطال ساز و کار و مراحل
در چه مواردی باید به وکیل ملکی مراجعه کنیم؟
یکی از سوالات متداولی که در زمان انتخاب وکیل ملکی مطرح می شود، آن است که چه زمانی به این دسته متخصصین نیاز داریم. برای پاسخ می توان به موارد زیر اشاره نمود:
طرح دعاوی ملکی
چنانچه قصد طرح دعاوی حقوقی یا شکایت کیفری در خصوص ملک را دارید یا علیه شما چنین اقدامی صورت گرفته است، حتما موضوع را به وکیل ملکی بسپارید.
مشاوره تخصصی ملکی
در هنگام انجام هرگونه معاملات ملکی نظیر خرید و فرaوش، رهن و اجاره، مشارکت در ساخت و … از وکیل ملکی مشاوره دریافت نمایید.
تنظیم قرارداد
قبل از انجام هرگونه معاملات ملکی و امضاء قرارداد، تنظیم قرارداد صحیح و قانونی و با ضمانت اجراهای قوی جهت جلوگیری از دعاوی آینده را به وکیل ملکی بسپارید.
مشکلات ثبتی
اطلاع از قوانین ثبتی املاک و اراضی از جمله قوانینی است که بسیاری از افراد و حتی وکلا از آن آگاهی ندارند. موات، دایر، بایر، مرتع، منابع طبیعی، اوقاف و … از جمله مواردی است که بسیاری از اشخاص از آن اطلاعی ندارند. قبل از هرگونه اقدامی در این موارد با وکیل ملکی متخصص در امور ثبتی مشاوره دریافت نمایید.
دعاوی مهم ملکی
دعاوی الزام به تنظیم سند
یکی از دعاوی مهم و در عین حالت پیچیده در زمینه املاک بوده که باید با دقت توسط وکیل ملکی طرح و پیگیری گردد تا خریدار بتواند به نتیجه مطلوب برسد در غیر این صورت اگر پرونده توسط وکیل ملکی طرح نشود شاید فرد سال ها نتواند سند رسمی به نام خود تنظیم نماید .
نداشتن پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و یا مشاعی بودن ملک یا انتقال ملک به غیر و یا تعارض در مالکیت یا ادعای فسخ مبایعه نامه و … از جمله مشکلات پیش رو در این نوع دعاوی می باشد که دفاع در این خصوص باتوجه به تجربه و تخصص وکیل ملکی انجام می شود.
اثبات مالکیت زمین روستایی
زمین های روستایی در بیشتر موارد فاقد سند رسمی بوده و از این رو اثبات مالکیت این زمین ها از نظر حقوقی با چالش ها و پیچیدگی هایی متعددی همراه می باشد.
در رابطه با اثبات مالکیت، سند رسمی به عنوان محکم ترین و مهم ترین ادله ی قانونی شناخته می شود.
چنانچه به دنبال اثبات مالکیت زمین روستایی هستید، بایستی تمامی ادله و اسنادی که نشان دهنده ی وقوع بیع است و یا به هر نحوی مالکیت شما را به اثبات می رساند به دادگاه ارائه دهید.
در شرایطی که به اسناد عادی نظیر قولنامه و یا مبایعه نامه دسترسی دارید که نشان دهنده ی انجام معامله و انتقال مالکیت است می توانید از ای طریق برای اثبات مالکیت خود اقدام نمایید.
اما در صورت عدم دسترسی به اسناد عادی و یا مخدوش بودن آنها، در رابطه با اثبات مالکیت زمین روستایی اماره تصرف در کنار شهادت شهود می تواند دلیلی قابل قبول برای اثبات مالکیت به حساب بیاید.
هرگاه زمین روستایی از طریق ارث به شخصی برسد، برای اثبات مالکیت خود می تواند از طریق ارائه ی گواهی انحصار وراثت و شهادت شهود اقدام نماید.
در پاره ای موارد با تشخیص و رأی قاضی داگاه قسم خوردن نیز می تواند راه حلی به منظور اثبات مالکیت زمین روستایی به حساب بیاید.